C. Lagarde
Communicatiehulpmiddelen voor gehandicapten
Screen Braille Communicator
Communicatiehulpmiddel voor doofblinden
De Screen Braille Communicator, ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde doofblinden-instituten, maakt tweezijdige communicatie mogelijk tussen doofblinden en “ziende” personen.

De doofblinde hoeft alleen de brailletaal te beheersen om met de Screen Braille Communicator te kunnen werken. (Voor communicatie zonder braille zie de Block Letter Communicator ). De “ziende” persoon heeft de beschikking over een toetsenbord en leesregel met “normale” letters.

De communicatie is tweezijdig, zowel de doofblinde als de “ziende” persoon kan boodschappen sturen en ontvangen. Wanneer de doofblinde tekst intypt op het braille-toetsenbord kan de “ziende” persoon deze aflezen op de leesregel. De “ziende” persoon kan tekst intypen op het toetsenbord (QWERTY, AZERTY of ABC alfabetische volgorde) die de doofblinde vervolgens kan aflezen op de braillecellen. Zo is communicatie mogelijk zonder te spreken.

De Screen Braille Communicator is klein, licht van gewicht en werkt op oplaadbare batterijen, dit maakt het apparaat zeer handzaam en bevordert de mobiliteit van de doofblinde.

Neem gerust contact op met Chris Lagarde voor meer informatie over de Screen Braille communicator.

 © 2008 Chris Lagarde, producent van communicatie hulpmiddelen voor o.a. doofblinden, en slechtzienden met een spraakstoornis.